עקירת שן כלואה כירורגית

הסבר על עקירת שן

עקירה רגילה, למעשה, מתבצעת על ידי טלטולה של השן, עד לשחרור שלה מהכיס שבעצם שבו היא מעוגנת. מקרים בהם לצבת העקירה אין במה לאחוז, כותרת השן קטנה מידי או שחוקה, השן מתפוררת תחת לחץ הצבת וכד', מעלים את רמת האתגר שבעקירה הרגילה ומצריכים מרופא השיניים המטפל לבצע עקירה כירורגית.

מהם המקרים המחייבים עקירה כירורגית?

  • מקרים בהן קיימות שיניים הכלואות ברקמה הרכה או כלואות בתוך עצם.
  • מקרים בהן קיימות שיניים סדוקות אשר חלקים מהן כבר נפרדו (או שהם עלולים להיפרד) מכתר השן.
  • מקרים בהם ישנן שיניים עודפות אשר מסכנות את יציבותן של השיניים הסמוכות להן
  • מקרים בהם לאחר עקירה או מסיבות אחרות נותרות שאריות שורשי שן שאליהם לא ניתן להגיע באמצעות עקירה רגילה.

כירורגיית פה ולסת

  • במקרים בהם עקירת שן הבינה או העקירה הרגילה הסתבכה
  • במקרים בהם המטופל סבל ממחלת חניכיים שייצרה הרס בעצם אשר מסביב לשיניים
  • במקרים בהם קיים פחד קבוע ומתמשך מרופא השיניים, מהמרפאה או מהטיפול עצמו.

כיצד מתבצעת עקירה כירורגית?

עקירה כירורגית מורכבת ממספר שלבים. בשלב הראשון, יאלחש רופא השיניים את האזור שממנו עתידות להיעקר השיניים. כאשר חומר האלחוש מתחיל לתת את השפעתו, העצבים שברקמות שמסביב לשן מאבדות את רגישותן, וזהו הזמן להתחיל בביצוע ההליך הכירורגי – רופא השיניים חותך חתך ברקמה ועל ידי כך, חושף את השן הנזקקת לעקירה ואת העצם הסובבת אותה. לרוב, חשיפתה של השן באמצעות חיתוך הרקמה הרכה מאפשרת השגת אחיזה טובה יותר בשן, אולם לא תמיד המצב הוא כזה, מאחר ובמקרים רבים, השן עדיין אינה גלויה ומתחבאת מאחורי העצם. במקרים האלו, יקדח רופא השיניים ויסיר בעדינות רבה שכבה זעירה מעצם הלבצ. אחרי שהאזור הוכן לעקירה יבצע הרופא את העקירה הכירוגית המתוכננת. לרוב, ההליך יבוצע תחת השפעת הרדמה מקומית רגילה לגמרי. במקרים מסוימים, בשל פחדים או סף רגישות גבוה, יאלץ הרופא המטפל להרדים את המטופל הרדמה כללית או לטשטש אותו על מנת לאפשר את ביצוע הניתוח לנוחות החולה ולנוחות המנתח.

מרפאת סדרי סמייל – מרפאת שיניים בעלת ניסיון בביצוע עקירות כירורגיות המעמידה לרשותכם צוות רופאים מקצועי במטרה להשיב את החיוך פניכם.

שתפו את המאמר

רוצים להתייעץ איתנו בנושא: עקירת שן כלואה כירורגית?

השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם!

עוד מידע שיכול לעניין אותך